måndag 30 november 2015

Transport till Auckland

Idag så hade vi en riktig transportdag.
Det blir ju oftast någon eller några när man flänger runt.
Det började med att väckarklockan skramlade redan vid 05:15 uppe i Blue Mountains.
Vi kom ut i en tät dimma och ett ganska kyligt väder, men på med värmen i bilen, lite bra musik och det flöt på bra. Kom fram till Sydney Airport tidigare än vad navigatorn hade sagt och hittade inlämningen av hyrbilen snabbare än förväntat. Skönt att kunna ta det lite lugnt ibland.
Vi checkade in, käkade lite frukost och gick mot pass och säkerhetskontrollen där det var lite längre köer. Jag blev naturligtvis utvald för en bodyscreening och togs sen åt sidan för att, precis som man sett på ”Gränsbevakarna” få det förklarat att man skulle svepa runt med en sniffare. Och precis som i programmet så står man där och är lite nervös, trots att man är vit som snö, haha.
Flyget över till Auckland gick bra, men det var riktigt långa köer genom säkerhetskontrollen här.
Sedan så var det strul när vi skulle hämta hyrbilen. Dom har krav på Internationellt körkort här sedan ett halvår tillbaka förklarade man, och eftersom jag inte hade något sådant kunde jag inte hyra bilen. Jessica har ju ett Internationellt körkort, men det skulle bli bra mycket dyrare eftersom hon är under 25, och då skulle bara hon få köra också.
Men det löste sig genom att vi kunde skanna in mitt körkort och pass och skicka till en auktoriserad översättare som mot det facila priset av 69 dollars (465:- ungefär) mailade över en översättning av körkortet. Och efter att ha väntat två timmar så kom vi äntligen iväg.
Checkade in på ett ganska sunkigt lägenhetshotell och begav oss sent omsider ner mot hamnen.
Där hittade vi ett matställe som hette Crab Shack och åt en kanongod middag med krabba och krabbkakor, tog in en kanna med öl och livet var på topp igen :-).
Vi frågade servitören om det fanns något här i Auckland som man bara inte får missa, men han såg ut som ett frågetecken hela han, haha. ”I just work and live here” garvade han.
Vi ger oss nog iväg i morgon mot Hobbiton och Glowworm caves.
Så inte mycket bilder från idag, men några snabba från just Auckland kommer här.




























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar