onsdag 10 september 2014

Kowloon och Ljusshow

Idag så spenderades mesta tiden på Kowloon, dvs, på fastlandet och inte själva Hongkong ön.
Började med att ta en Starferry över och tog mig sen vidare mot Mong Kok för att kolla in marknaden där. Det känns mycket mer Kina bara på andra sidan sundet, det moderna och lyxbutikerna finns här, men husen är bebodda av vanliga människor och är lite ruffiga. Och så alla dessa skyltar som sitter över vägen.Jag gick och plåtade skyltar hela tiden, men insåg att så kunde jag ju inte hålla på, det skulle vara ett heltidsjobb. Men jag tycker dom är häftiga.
Marknaden var sådär skönt Asiatisk, med krimskrams, kläder, grönsaker och fisk, kött och levande kycklingar. Allt blandat i en salig kompott. Och så rundar man hörnet och då finns det 3 butiker som säljer Rolex där. Kontraster.
Spenderade en del tid med att bara gå och titta på och studera människorna.
Travade sen i sakta mak mot världens 7:e högsta byggnad, International Commerce Centre.
484 meter och 118 våningar, varav det finns ett utsiktsplan på våning 100. Jag måste ju gå ut lite mjukt och vänja mig innan Burj Khalifa.
Bra utsikt, men tyvärr en massa glas att fota igenom. Det är svårt att undvika reflektioner.
När jag kände mig klar där så stack jag till hotellet och vilade lite, och åkte därefter tillbaka till hamnen på Kowloonsidan, Tsim Cha Tsui, för att kolla in den ljusshow som går av stapeln kl 20.00 varje kväll. Skyskraporna lyser upp i olika ljusspel och lasrar skjuter streck över himlen.
Tyvärr så var det svårt att fånga åtminstone laserstrecken på bild, men jag får väl fuska lite i PS sen.
Men lite kvällsbilder på dom belysrta skyskraporna fick jag i alla fall.
Lägger bara in bilderna nu med, det är lite knöligt att sitta och göra källkoll så att man vet exakt vad och var det är man plåtat, så det tar jag senare.
































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar